2009. december 13., vasárnap

Sütés-főzés, születésnap, Mézga család


Amikor kezdtük a blog írást, nem volt vita köztünk. Helga ínyenc, kíváncsi , mindent megkóstol és nem mellesleg, megtalálja a legkülönfélébb ízekben és azok párosításában is a harmóniát . Nem volt kérdés, hogy kettőnk közül ki fogja inkább a szakácskodós szárnyait próbálgatni.

A fotózás és a szavak, kerek egész mondatba foglalása az én feladatom lenne, hát próbálkozom . Ez legalább akkora kihívás, mintha én főznék. Na jó, néha belekontárkodom, keverek egy – két turmixot, ropogtatni valót, gyors falatkát, reggelit, vagy csak úgy keverek a Helga körül a konyhában. ..

…mint most is.

Összehoztuk Mézgáékat szülinapozni.

A menü :

Zöldség Csíkok zöldfűszeres mártogatóssal.

Sült kacsacomb aszalt gyümölcsökkel, gesztenyével és vörösborral.

Újhagymás, baconos tört burgonya

Gesztenye falat csokoládé pohárkában, aszalt fekete meggyel.

Karácsony előtti, piaci beszerző körút, család megérkezése gyermekkel, első üveg etyeki Chardonnay megbontása…és végre főzés együtt !!!!!

Na ez nem egyszerű feladat, el is határoztuk, hogy legközelebb a Mézga család, csak vacsira érkezik, hogy addig mi vidáman ki tudjunk bontakozni a konyhában, bár így is remekül, jó hangulatban telt az este, arról nem is beszélve, rájöttünk, hogy a 2 éves Amira, befogható kis kuktának. Van érzéke a csajszinak .

A kacsa annyira jól sikerült, hogy lemaradtam a fotózással, így a madárka elkészítésének leírása egy későbbi alkalomra száműződött.

Ja…Boldog Születésnapot Kívánunk Barátném ! A picinyke Mézga Család.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...