2011. április 14., csütörtök

Shepherd's pie- vagy Pásztor pite

Klasszikus angol étel, melynek eredete még az 1800-as évek közepére vezethető vissza. Klasszikus spórolós, mert olcsó alapanyagokat vonultat fel. Az alap receptben bárányból készült. Na most a múlt héten elültettünk vagy 40 db tuját, meg növényeket, hogy valamiféle vadregényes dzsungelt tudjunk varázsolni a kerti préri helyére nyárra, így olyan vacsorát kellett kitalálnom, ami mellett nem kell álldogálni, megcsinálja magát. Bár nincs még borsó szezon, került bele az is

minimum 4 személyre :
80 dkg burgonya
1 kg darált sertés husi
30 dkg sárgarépa
30 dkg zöldborsó
2 közepes paradicsom
1 közepes vöröshagyma
1 dl zöldség alaplé
olívaolaj, majoranna, só, bors, szerecsendió, fokhagyma
10 dkg vaj
1 dl tejföl
1 dl tej


A burgonyát meghámozom, kockázom, sózom, és puhára főzöm. A vöröshagymát megdinsztelem egy kis olajon, hozzáadom az apró kockákra vágott sárgarépát,kicsi zöldség alaplével felhúzom, hogy fedő alatt párolódjon, majd rászedem a darált húst és hozzá adom a paradicsomot. fűszerezem és lefedve főzöm, amíg levet ereszt, majd leveszem a fedőt, hozzá adom a zöldborsót és fedő nélkül elfőzöm a levét.
Közben kicsit lazább burgonyapürét csinálok az áttört krumpliból, a vajból,tejfölből és a tejből.
A husi ragut egy kivajazott sütőtálba terítem, majd ráhalmozom a krumpli pürét, mint egy paplant. 180 fokos sütőben pirosra sütöm. Ez úgy 40 perc. Ha kicsit hűlt, szépen szeletelhető, de én melegen jobban szeretem :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...