Ezt az egyszerű pestot, ami elég sokáig tárolható hűtőben, nem mellesleg nagyon gyorsan készen van, igen, magyar paradicsomból, valamikor nyár közepén lett volna illendő elkészíteni, de mentségemre legyen mondva, hogy a hűtőben lapuló parikkal kezdenem kellett valamit, hogy nem kopogjanak ki az ajtón idő előtt. Ha minden jól megy egy Mascarponés, olasz sonkás farfalle társaságában fogja végezni majd egy vacsorán....
3 dl hez :
3 db közepes paradicsom
6 - 8 levél bazsalikom
1 ek fenyőmandula
1, másfél dl olívaolaj
csipet só, bors
Az egészet pürésítem botmixerrel, majd egy szitán még áttöröm, hogy selymesebb legyen. Zárt üvegben, hűtőben 1 hétig lakhat tovább. Tipp : 15 dkg mascarponéval összeforraljuk, majd kifőtt farfalle tésztával összekeverjük. Tálaljuk, a tetejére vékonyra szeletelt, érlelt olasz sonkát ollózunk, végül parmezánt reszelünk rá ! Kész a vacsi...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése