20 dkg risotto rizs, kerek szemű
2 db közepes cékla
3 + 5 dkg vaj
1 kis fej vöröshagyma
só, bors
húsleves alaplé
száraz fehérbor vagy pezsgő
reszelt parmezán
friss oregano
A céklákat egészben, hámozatlanul fél puhára főzöm, majd megpucolom és botmixerrel rusztikusra töröm. Olvasztok vajat egy serpenyőben, felkockázom a hagymát, majd megdinsztelem .Ráöntöm a rizst és üvegesre pirítom. Mikor jó, rálöttyintek úgy fél deci fehérbort. Hagyom "elsissenni" belőle az alkoholt, közben párszor megkavarom. Az alapléből merőkanalanként egyesével kanalazok hozzá, közben folyamatosan kevergetem. Ezt addig ismétlem, amíg a rizs felveszi a lét és elég "taknyos" nem lesz.Sózom, borsozom és hozzákeverem a céklát. Kicsit össze rottyantom, hozzá adom az 5 dkg vajat, majd reszelt parmezánnal, friss oreganóval tálalom a kacsa mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése