Hogy miért Puncs ... ... mert lehet krémes, hideg nyalánkság vagy fűszeres, illatos, forró izgalom. Mert selymes, Bordós-pinkes. Szerintem már a szó is gyönyörű: PUNCS. Bársonyos és érzéki. Egyszóval igazán Nőcis. ... és miért Madlen ... mert a sütőből terjengő édes illat, melegen ölelte át a lakást.
2012. augusztus 21., kedd
Egyszerű szilvás lepény
Mostanság csak ilyenekre és mondhatni, ennyire futja tőlem. Részint a terhesség 6. hónapja, részint a meleg, részint a kedv hiánya.
Ez is csak azért, mert épp készült megpunnyadni a szilva és lejárni a levelestészta szavatossága.
Úgy 12 percembe telt az egész. Úgy 2 perc alatt fogyott el.
1 csomag leveles tészta
2 marék kici szolva félbe vágva, kimagozva
2 dl tejföl
5-6 ek barnacukor, de ez ízlés szerint
1 cs vaníliás cukor
1 tojás sárgája
1 tk fahéj
A leveles tésztát egyszerűen csak kitekerem és a saját papírján hagyom. A tejfölből, tojásból, vaníliás cukorból egy mártást keverek, amivel szépen vékonyan megkenem a tésztát. Rászórom a felezett szilvákat, majd a barnacukorral beterítem az egészet. Ez szépen ráfog karamelizálódni. Előmelegített sütőbe tolom és úgy 15 perc alatt pirosra sütöm.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése