2014. január 27., hétfő

Paradicsomos gombóc egyszerűen

Nagyon nehéz úgy főzni, hogy azt egy 1 éves is szívesen fogyassza, Apuci is megegye, és még én se hízzak tőle 3 kg-ot. Akármit is csinálok, arra mindig odafigyelek, hogy friss, lehetőség szerint házi, alapanyagokból készüljön. Az már csak plusz, ha még bió is ... Változatlanul vallom, hogy a piac a legmegfelelőbb hely, ha nincs az ember jányának egy falun élő nagyija, vagy tuti kis apósa, aki mindenféle királyságot megtermel...
A gombóc tálalható spagettivel és reszelt parmezánnal is, ekkor érdemes a szószba friss bazsalikomot is tenni, de ha valaki a hagyományos megoldást választja, egyszerű főtt burgonyával is remek ebéd .

500 g darált sertés hús
1 gerezd fokhagyma
1 csésze főtt rizs
1 tojás
1 kk pirospaprika
1 fej vöröshagyma
0,5 liter házi paradicsomlé
3 dl paszírozott paradicsom
2 ek barna cukor
só, bors, olívaolaj,


A hagymát aprítom, majd 3 ek olívaolajon megdinsztelem. Ráöntöm a paradicsom levet és a sűrű paradicsomot, majd takarékon melegíteni kezdem. Hozzá adom a barnacukrot, sózom, borsozom.
A darált húsit sóval, borssal, paprikával, főtt rizzsel, reszelt fokhagymával összekeverem.Beleütöm a tojást. Kézzel összedolgozom. Nekem első érintésre nem volt elég tömör, de a férjem szerint tökéletes állagú lett, így hagytam. Gombócokat formázok a darált húsból, majd a paradicsomban, lassú tűzön úgy 45 perc alatt megfőzöm.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...