2014. február 20., csütörtök

Guacamole, szerintem...


A guacamole szerintem minden party elengedhetetlen nasija. Friss, különleges, színes. Ráadásul ma már jó kis tortilla chipseket is lehet kapni, de akár házilag is tudunk készíteni.Itthon néha csak ez a vacsoránk mert imádjuk.
A guacamole titka szerintem két dologban rejlik. Az egyik az igazán jó érett avokadó. Ezt úgy értem, hogy gyakorlatilag feketének kell lennie és jó puhának. A tescoban már lehet kapni előre csomagolva, rendes érett avokádót, nem ezt a zöld kőkemény vacakot. A másik titok a sok, friss koriander. Nem kell tejföl, majonéz, semmi gagyi. Van aki darabosabban szereti, van aki krémesebben, ez ízlés dolga, de szerintem a kettő közti a jó megoldás, így én az avokadók felét pürésítem.

Nos, a mennyiség egy jó nagy mártogatható adagra vonatkozik:
3 db jó érett avokadó
1 fej lila hagyma
2 db közepes paradicsom
1/2 csokor  friss koriander
1 db lime
só,bors
esetleg egy 1/2 gerezd fokhagyma

Az avokadót kettévágom hosszában,és kanállal kikaparom a feleket.  /Gyorsan barnul, de ha minél tovább hagyom a magot is a pépben, annál lassabb ez a folyamat, így csak az utolsó pillanatban veszem ki./ A felét botmixerrel pürésítem, a másik felét villával szétnyomkodom. A lila hagymát nagyon apróra kockázom, ahogy a paradicsomot is, a koriandert aprítom,  és az összes hozzávalót összekeverem Sózom, borsozom, kóstolás után,belereszelem a kis fokhagymát, ha szükséges.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...