2012. október 12., péntek

Grillezett füge kecskesajttal salátával


Az elmúlt pár nap úgy alakult, hogy összeszedtem magam, mert nem voltam épp a toppon eddig. A 8. hónap vége fele járok a baba várásban, és amilyen álom volt eddig a terhességem, most kapom az ívet rendesen. No ezt nem részletezem, csak hisztizek valószínű. Bazi nagy hasam van.
A Férjem csak kényeztet, megállás nélkül. Ha nem öltöztet, akkor vásárol, masszíroz, takarít, félt, óv, véd, sofőrködik és persze sok más mellett főz. Így neki hála, nem marad ki szeptember után az október is a blogon, mert leginkább az Ő finomságait osztom meg, ahol én csak kukta voltam és maximum köreteztem.

Kicsit úgy tűnik füge szezon van, leginkább is a boltok zöldséges polcait tekintve. Így fügézzünk.

Salátánként 1 db füge
zöld saláta levelek / római, frizé, lolo...amit kapunk, de lehet zacsis is, ez úgyis csak egy gyors ebéd
Szárított sonka
fügénként 1 ek lágy kecskesajt
pirított rusztikus bagett, piciri fokhagymával megkenve
olívaolaj
balzsamecet, méz

A salátaleveleket egy tányéron elrendezgetem. A bagett szeleteket megpirítom és fokhagymával óvatosan megkenem. A fügét keresztben bevagdosom, de nem vágom teljesen át, mert így ha az alját kicsit megnyomom, szétnyílilk, mint a rózsa. Ebbe töltikézem a kecskesajtot és meglocsolom kicsi mézzel. Betolom a sütőbe, amit grillre állítottam. 10 perc alatt megsül. Kiveszem és a bagett szeletre pakolom. A sonkából tépkedek a salátára, rápakolom a bagettet, a fügékkel, majd meglocsolom pici balzsamecet,olívaolaj, méz keverékével.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...