Hogy miért Puncs ... ... mert lehet krémes, hideg nyalánkság vagy fűszeres, illatos, forró izgalom. Mert selymes, Bordós-pinkes. Szerintem már a szó is gyönyörű: PUNCS. Bársonyos és érzéki. Egyszóval igazán Nőcis. ... és miért Madlen ... mert a sütőből terjengő édes illat, melegen ölelte át a lakást.
2011. január 1., szombat
Kókusz tekercs
...vagy keksz tekercs, kókusz rolád, kókuszos keksz tekercs....Ahány ház, annyi féle névvel illették és annyi féle képpen is tud készülni. Szerintem elronthatatlan, és mondjuk mindent egybe vetve 10 perc alatt készen van. Már nagyon sokszor készítettem, nem is akartam ide feljegyezni, de ilyen szépen még nem sikerült feltekernem, ezért fényképeztem le.
0,5 kg darált háztartási keksz
4 ek jó minőségű, cukrozatlan kakaó
4 ek porcukor
1 ek rum aroma vagy rum
1-2 dl tej
krém:
250 g puha vaj
150 g kókuszreszelék
150 g porcukor
A kakaós tészta hozzávalóit összegyúrom. A tejet az állagától függően adagolom hozzá, kicsit kemény, jól összeállt masszát kell kapjunk. A krém hozzávalóit robotgéppel összeforgatom. Egy nagyobb alufóliára szórok a kókuszreszelékből. Két részre osztom a kakaós masszát, az egyiket a kókuszreszelékre rakom és egy nyújtófa segítségével egyengetem,kinyújtom. Megkenem a krém felével és az alufóliával feltekerem. A másik tésztát szintén kinyújtom és megkenem. Mehet a hűtőbe, hogy megdermedjen.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése