2010. december 31., péntek

Limoncello házilag

A Limoncello egy olasz tájakon hagyományos, étkezések után, hidegen fogyasztandó citromlikőr. Nyáron a nagy mediterrán melegekben, nincs is ennél jobb hűsítő. Természetesen nálunk a karácsonyi csomagocska egyik tagja volt, de csináltunk magunknak is. Sok féle recept lakik a neten, és mindegyikből lecsíptünk egy picit, persze úgy, hogy a vezér vonalat Dolce Vita adta...

10 db bio citrom
1/5 kg cukor
1,3 liter vodka / minél magasabb az alkohol tartalma, annál jobb. /
2 rúd fahéj
2 dl víz
1 dl citromlé

A citromokat, megmosás után szépen meghámozzuk, úgy, hogy minél kevesebb fehér rész maradjon a héjakon. Egy nagy csatos üvegbe pakoljuk őket meglocsoljuk a vodkával,hozzáadjuk a cukrot, fahéjjat és jó 3 hétig hagyjuk pihenni. 1 hét után óvatosan megrázom, hogy a cukor tudjon benne olvadni és hozzáadom a vizet és a frissen facsart citromlét. Még 2 két hét és mehetnek üvegecskékbe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...