
A forrás egyébként Candy's blogja volt.
6,5 dkg finomított kristálycukor
1 ek szárított levendula virág
14 dkg vaj
1 tk reszelt citromhéj
24 dkg liszt
3 tojássárgája
1 csésze porcukor
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A kristálycukrot a levendulát, a vajat habosra keverjük robotgéppel, majd hozzá adjuk a citromhéjat és egyenként a tojássárgákat. Már kézi keverővel apránként hozzádolgozzuk a lisztet is. Fél órát kap pihenésre a hűtőben.
Candy's figyelmeztetését figyelembe véve, csak 1 cm vastagra nyújtsuk, hogy jól átsüljön, majd kiszaggatjuk a számunkra színpatikus formával. Porcukorba forgatjuk és sütőpapírral bélelt tepsiben 15 perc alatt megsütjük. Érdemes hideg hozzávalókkal dolgozni.
Ajándékra fel...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése