2011. január 25., kedd

Levendula keksz

Kicsi-pici karácsonyozás, még mindig. Nem csak én készítettem a családnak konyhai szépségeket, saját mancsommal, hanem Helga ajándéka is rejtett egy-két érdekes, izgalmas meglepit. Juhéjjjj, aji bontás a fa alatt és a hagymalekvárja mellett lapultak a szépséges lila organzába csomagolt, illatos, korongok. A receptet megkaptam, de csak most tudom közölni. Hátha valaki beleszeret és Valentin napra tud belőle ajándékozni, mondjuk szív formával kiszaggatva :-) Bocs Barátném, hogy belekeverem a szerelmetesek napját, de hát már itt van a nyakunkon, és tudod....én még mindig rózsaszínben látom a világot:-)
A forrás egyébként Candy's blogja volt.

6,5 dkg finomított kristálycukor
1 ek szárított levendula virág
14 dkg vaj
1 tk reszelt citromhéj
24 dkg liszt
3 tojássárgája
1 csésze porcukor

A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A kristálycukrot a levendulát, a vajat habosra keverjük robotgéppel, majd hozzá adjuk a citromhéjat és egyenként a tojássárgákat. Már kézi keverővel apránként hozzádolgozzuk a lisztet is. Fél órát kap pihenésre a hűtőben.
Candy's figyelmeztetését figyelembe véve, csak 1 cm vastagra nyújtsuk, hogy jól átsüljön, majd kiszaggatjuk a számunkra színpatikus formával. Porcukorba forgatjuk és sütőpapírral bélelt tepsiben 15 perc alatt megsütjük. Érdemes hideg hozzávalókkal dolgozni.
Ajándékra fel...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...