2011. december 27., kedd

Aszalt paradicsom házilag

Olyan rossz, hogy karácsony előtt nem tudok feltenni, ilyen kis szuperes cuccokat, de most, hogy már átadtuk az ajikat, csak ideteszem ötletnek. Szerintem tök jó husira csak úgy ráborítani és sütni. No időráfordítás...Viszont mikor készül, csak óvatosan, mert rettenet fokhagyma illat terjeng majd a lakásban. Én konkrétan, neki álltam este 19.00kor és 20.00 kor már le is kapcsoltam a sütőt, mert nem lehetett megmaradni a lakásban. Kemény dolog...Persze teregetni sem javasolt ilyenkor :-))) Na de...

Koktél paradicsomból 6 kis dobozt vettem, ami, ha jól emlékszem 250 g volt / doboz. Ezt 6 kis, 200ml-es befőttesüveghez használtam. Ehhez kellett 1 fej fokhagyma, amit még a Férj hozott Ausztriából, igazi házi
" nevelés ". Friss oreganot vettem hozzá és szűzike olívaolajat. Tudom, hogy konkrétan az aszalás egy száraz művelet, de sokkal finomabb aromát kap a fűszerektől, ráadásul úgyis olívaolajban fogom tárolni...

A koktélparadicsomot ketté vágtam és egymás mellé rakosgattam, egy tepsine sütőpapírra, arcával, félbevágott oldalával felfelé.A sütőt / légkeveréses / 80 fokra és 4 órára állítom. A fokhagymát,oreganpot felaprítom, és úgy 1,5 dl olívaolajba keverem, amival meglocsolom a parikat. mehet a sütőbe. 4 óra elteltével üvegekbe szedem és felöntöm olajjal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...