2011. november 25., péntek

Fahéjjas, diós koszorú

A Férjem szerint ki kellene adnom egy szakácskönyvet, Receptjeim 1-5 perc alatt címmel, ugyanis Ő nem az a típusú : "Asszony hol a vacsora ?", kedves, rendes ember, hanem ha meglátja, hogy a konyha felé masírozok, a " kicsim, nem kell főzni, eszünk hideget, vagy elmegyünk valahova..." féle, kedves, rendes Ember. Erre én általában két válasszal reagálok. Vagy az " áááá, csak 5 perc ", vagy az " 1 perc alatt meg van ". Tegnap már nevetett, de tényleg, néha mérni kellene, hogy miket dobálok össze, potom idő alatt. Mivel vacsink volt, most csak desszert kellett és ehhez ideális partner az előre csomizott leveles tészta, mert ez tényleg csak 5 perc...

1 csomag Tante Fanny levelestészta
3 ek barna cukor / de ez lehet sokkal több is, ízlés szerint
3 ek őrölt fahéj
3 ek durvára tört dió / mehet bele aszalvány, mazsola, ami épp van otthon
5 ek olvasztott vaj

A leveles tésztát kitekergetem,megkenem olvasztott vajjal szépen vékonyan, majd rászórom a durvára kalapácsolt dió belet. Ezt egy icipicit bele gyúrófázom. Eztán megszórom a fahéjjal, cukorral, ezt előre össze is lehet keverni és úgy hinteni, ahogy kényelmesebb. A tészta hosszanti oldala mentén feltekerem egy rúdba, majd a rúdból egy kört formálok, hogy a lehető legjobban hasonlítson egy koszorúra. Kb. 2 cm távolságonként beirdalom a koszorút és kicsit szét is nyitom a vágásoknál, hogy a sütés alatt kinyílhasson. A maradék olvasztott vajjal megkenem a tetejét, bőséggel a réseknél, hogy belefolyjon a vaj. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 percig sütöm, vagyis míg aranybarna nem lesz . Melegen imádom fagyival, de másnapi uzsi is lehet belőle lekvárral.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...