2012. február 8., szerda

Áfonyás csoki chipszes házi keksz


Hát ez valami bazi jóóóó. Rossz szokásomhoz híven én melegen kóstolom, mikor kiveszem a sütőből, de ez a keksz mikor kihűl is omlós , de mégis ropogós. Már rég tervben volt, hogy csinálok egy ilyet, csak mindig valahogy a krémes, masszív csudi édes desszertek kerültek elő. Nagyon gyorsan össze lehet dobálni és igazi kávé, tea kisérő. Az áfonya amúgy ízetlen volt így inkább lelkesítőnek lehet nevezni a sütiben, ami amúgy bármivel helyettesíthető. Például kókusz, dió, kandírozott narancshéj...
Fém dobozban vagy üvegben hetekig eláll.

110 g puha vaj
100 g porcukor
100 g nádcukor
1 tojás
1 tojás sárgája
1 tk vanília eszencia
300 g graham liszt
1 tk szódabikarbóna
csipet só
100 g áfonya vagy valami
150 g csokoládé chips
A sütőt 180 fokra előmelegítettem. A vajat a két féle cukorral habosra keverem,majd hozzáadom a tojásokat és a vaníliát. A lisztet egy másik tálban a szódabikarbonával és a sóval összeszitálom. A lisztes keveréket apránként a vajashoz adom, előbb robotgéppel majd fakanállal dolgozom össze végül beleöntöm az áfonyát és a csokit. Kis gombócokat formálok egy sütőpapírral bélelt tepsire, egymástól legalább két ujjnyira, majd kicsit lenyomom a gömböcöket, hogy laposak legyenek és mehet a sütőbe. 13-15 perc sütőtől függően.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...