De rendkívül lelkes voltam, azonnal akartam saját lekvárt, így bontottam egy pohár bort, majd belevetettem magam a főzésbe. Persze, az eper megtisztítása után telefonos segítséggel : Nagyitól.
1 kg eper
0,5 kg rebarbara
1 csomag befőző cukor
1 kk citromlé
1 kk dzsem fix
Az epret megmossuk, majd lecsumázzuk. Nem kell aprítani, nagyon szépen szét fog főni, és mégis marad majd benne egész eper. A rebarbarát tisztítjuk, ha szükséges pucoljuk, én nem szoktam, csak egyszerűen fél cm-es darabokra vágom. A gyümölcsöt, a cukrot, citromlét a fixálót egy nagy lábosban elkezdem főzni, forralni. Kb fél óra lesz az egész művelet. Folyamatos forralás mellett elkezd habzani, amit érdemes leszedni róla, mint a husi levesnél. Mikor már nekünk megfelelő sűrűségű, lehúzzuk a tűzről és üvegekbe kanalazzuk, amiknek előzőleg már megágyaztunk, takarókból dunsztot, amibe majd lezárás után becsomagoljuk és hagyjuk pár nap alatt kihűlni. Mennyei kissé fanyar, nagy ízes lekvárt főztünk.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése