2010. június 18., péntek

Nagyi süti 2.: Diós szelet rumos, kávés krémmel

Nos egy újabb Mamika süti, ami a régi idők nagy családi eseményeire emlékeztet, mikor, még Dodi bácsiék is lejöttek a hegyről, 30-an ültük körül az asztalt és a Mamák egy lakodalomnyi kaját főztek. Mikor kitaláltam, hogy a Nagyi sütiket is felteszem, tudtam, hogy az eredeti, általa készített süteményt fogom fotózni, mert, ezt is, így kell megőrizni, eredetiben. Nem akartam csak a receptet lenyúlni.

Diós piskóta :
7 tojás
2 ek liszt / 1 ek rétesliszt-1 ek finomliszt /
2 ek átsztitált morzsa / nem púpozott
15 dkg cukor
10 dkg darált dió
1/2 csomag sütőpor

A tojásokat a cukorral habosra keverem. A Mamitól kapott mély tál felső csíkja fölé érjen 1 ujjnyira .....csak vicceltem. Ha kellően magas habos, kanalanként kavarom hozzá a dió, morzsa, liszt, sütőpor keveréket. 170˙os sütőben pirosra sütöm.

Kávé krém :
20 dkg cukor
1,5 dl fekete kávé
10 dkg dió
1 csapott ek liszt
1 citrom héja
20 dkg vaj / nem margarin /
1-2 kanál rum
A vajat szépen ki keverem robotgéppel, a cukorral. A kávét felforralom, belepakolok minden más hozzávalót és hagyom kihűlni. Mikor már hideg, a krémhez adom, majd a szintén kihűlt piskótát, megtőltöm, megkenem vele. Dekoráljuk ízlés szerint.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...