2010. július 7., szerda

Libamáj szeletek édes bundás kalácson, málnás-balzsamecetes madársalátával

...by Majzi. Az eredeti ötlet az övé, nem szeretném magamévá tenni, igaz, Ő eperrel csinálta még szezon idején. Tehát, itt vagyunk,jól vagyunk, Helga megállás nélkül rágja a fülem, hogy menjünk a Mák Bisztróba és még ki tudja milyen klassz helyekre, amiket felfedezett,az elmúlt időszakban,de én dolgozom, és próbálok a munka mellett magán élni. Ma csináltam egy 5 perces előételt a grill kolbász elé, ami végül nem valósult meg, / ahogy magán élni sem:-( / és tudom, hogy nem illik a grill elé, de bármi elé illene, ami étkezésről szól... Ja és vezetnek a spanyolok a vb-n, a döntőbe jutásért. Juhéjjjj:-)

3 szelet libamáj kb 1,5 cm vastag / a maradékot épp eper borban pácolom holnapra, a terrinhez /
1 marék madár saláta
1 marék friss málna
pici bors
2 ek kacsa vagy liba zsír
2 szelet kalács / ha lehet, szikkadt és fonott /
1 tojás, pici fahéj, pici kardamon
1 öntet balzsam ecet.

Hát mondjuk ebből, és ennyiből áll az összetétel és az elkészítés. A tojást felverem, fűszerezem a fahéjjal és kardamonnal, sózom, borsozom, majd bele áztatom a kalács szeleteket, és mint a jó bundás kenyeret kisütök. A májat szépen felvágom, borsozom, és lassú tűzön megsütöm a zsírban. A tányérra halmozom a salátát, ráfektetem a kisütött bundás kalácsot a tetejére a sült májat és sózom. Megszórom a málnával és meglocsolom a balzsamecettel. Parádé...elvarázsol bárkit ;-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...