3 szelet libamáj kb 1,5 cm vastag / a maradékot épp eper borban pácolom holnapra, a terrinhez /
1 marék madár saláta
1 marék friss málna
pici bors
2 ek kacsa vagy liba zsír
2 szelet kalács / ha lehet, szikkadt és fonott /
1 tojás, pici fahéj, pici kardamon
1 öntet balzsam ecet.
Hát mondjuk ebből, és ennyiből áll az összetétel és az elkészítés. A tojást felverem, fűszerezem a fahéjjal és kardamonnal, sózom, borsozom, majd bele áztatom a kalács szeleteket, és mint a jó bundás kenyeret kisütök. A májat szépen felvágom, borsozom, és lassú tűzön megsütöm a zsírban. A tányérra halmozom a salátát, ráfektetem a kisütött bundás kalácsot a tetejére a sült májat és sózom. Megszórom a málnával és meglocsolom a balzsamecettel. Parádé...elvarázsol bárkit ;-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése