30 dkg pecsenye kacsamáj
1 kis fej lila hagyma
1 marék aszalt szilva
4 cl Agárdi Vylyan kadarka Seprőpárlat
/ na jó, lehet valami egyszerű konyak is, de gondoltam dobok egy kis reklámot is magunknak. /
friss kakukkfű
1 dl tejszín
2 ek kacsazsír vagy nagyon jó minőségű vaj
Tálaláshoz pár szelet kalács.
A zsíron a felkockázott lila hagymát üvegesre dinszteltem. Közben megtisztítom a májat, és feldarabolom. Gyakorlatilag úszógumi formára is lehet aprítani, mert a végén úgyis turmixba kerül és pépesedik, annak meg mindegy, nem igaz ?! Na szóval a máj darabokat a hagymára halmozom és elkezdem pirítani. Az aszalt szilvát ez alatt szépen beáztatom a "konyakba". A májat fűszerezem borssal, kakukkfűvel. Sózni már csak a legvégén sózom, mert megkeményedne tőle a májam. Mikor szépen lepirult, meglocsolom a tejszínnel és ráöntöm az aszalt szilvás alkoholos elegyet. Kicsit még összeforralom, majd botmixerrel pürésítem. Ez lehet pépes és rusztikus is, ízlés dolga. Kihűtöm, kis üvegekbe rakom azt, ami nem fogy el azonnal a kalács szeleteken. Később salátával is tálalható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése