
Szerintem a rántott hal receptjét lényegtelen leírni, vagyis csak remélem...na, de kell nekünk, mondjuk fejenként egy étkezésre 3 db törpe harcsa, ami konyhakész vagyis pucolt, belezett / persze ezt nálunk a párom csinálja,mert a legfrissebben érkező halat dolgozzuk csak fel /ezt, liszt-tojás-zsemlemorzsa bundába hempergetés után olajban kisütjük.
Készítünk egy ecetes áztatólevet / 12 db kis halacskához / :
1 fél piros, 1 fél zöld, 1 fél sárga kalifornia paprika
10 szem kicsi salotta hagyma vagy kicsi sonkahagyma
só, bors
3 dl rizsecet
1 dl ecet
5 ek barna cukor
A zöldségeket nagyon, nagyon, nagyon apróra vágjuk, majdhogynem konfetti nagyságúra és összekeverjük az ecetekkel, a cukorral és kb 2 dl vízzel. A rántott halakat egy mély tálba fektetjük és nyakon öntjük a lével, úgy, hogy ellepje a halakat. Legalább 2 napig pihentetjük hűtőben. Az ecet maró hatására, gyakorlatilag a hal gerinc csontja marad csak meg, az is egyben, a többi szálka eltűnik. Elég sokáig eltartható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése