2011. október 25., kedd

Meleg, fűszeres alma PUNCS

Csancikáim, itt a reklamázott PUNCS. Legalábbis én mindenképpen így hívom, mert ha kimondom a szót akkor, friss fehér hó, gőz, nevetés, kesztyű, kandalló, jegesmedve, rőzse, rum, norvég minta, meleg, rénszarvas, termosz, illat, mazsola, fűszer, és lehet még tudnám sorolni, de ebben az okádék időben muszáj valami jó erős és forró, lélek melengető és depi űző cucc. Ez nekem nagyon bejött. Pedig csak kotyvasztottam / és igen, tudom mi kell a "valódi" puncsba .../. Francia napok voltak a helyi "soppban" itt minálunk, még tán nyáron és vettem 1 # almabort. No senkinek sem kellett, csak a papám járt rá, mikor már nem talált rose-t a hűtőben, még az esküvőkor. Ez lett az alap alapanyag. Cubából hozott szerelmem Férj 1 üveg naon sokáig érlelt, helyi, speckó rumot, amit csak országon belül árusítanak / mert ami Cubából kijön, az a Havanna, meg a Bacardi, a csodákat meg megtartották maguknak..../ s mivel felbontotta, nem rég, ez lett a második alap alapanyag.Nos, hétfő végre a mi vasárnapunk lett. A heti hétfőnk: szakadó, nyányós, ködös, trotyli idő. Egy lépés se sehova, egész nap. Laptop, szőrös papucs, pihi, puha és PUNCS.

1 üveg almabor
3 dl narancslé
3 ek virágméz
2 rúd egész fahéj
2 db csillagánizs
2 dl sötét rum

Hát ezt így együtt összeforralom. Ha erősebben szertném, vagy akarom, hogy alkohol tartalma is legyen, a rumot csak a végén, a tűzről levéve öntöm hozzá. Az arányok egyéni ízlés szerint variálhatóak.

éljen a jó idő....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...