Egy igazán klassz ragu, leginkább kacsa vagy libamájhoz illik, de tudom, sok helyen a rántott husit is gyümölccsel, befőttel eszik, így akár egy egyszerű roston sült pulykához is eltudom képzelni. Alapjában véve is imádom a gyümölcsöt a húsokhoz, így elkészítve, még egy kis csavar is van benne.
Úgy 4 főre:
2 szem nagyobb őszibarack
2 ek balzsamecet
3 ek kristálycukor
1 kk kakukkfű
pici őrölt bors és só
A barackokat természetesen mosás, tisztítás után feldaraboljuk. Nem hámoztam meg, csak úgy szőröstől, bőröstől. Serpenyőbe vele, meglocsoltam a balzsamecettel, megszórom a cukorral és fűszerezem. Csodát művel a kakukkfű a barackkal, főleg frissen sült kacsamáj szelettel...na jó szeletekkel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése