2010. július 22., csütörtök

Mojito....mert most ez kell....

....mert az ember lányának életében eljön egy pont amikor egyedül marad, amikor sok lesz a kérdés. Olyan kérdések, amiket évek hosszú percei halmoztak fel és tömködtek icipici fiók, megtelhetetlen fakjába. Igen, van az a pont, amikor válaszolni kell. Nem másnak, magunknak. Na, de persze milyen a lélek? Hát halogat, kiutat keres, nem akar sebeket nyalogatni, segítséget kér.... Mivel a téma, és talán maga az életem egy új blogot kívánna, maradjon itt csak a Segítség maga, ami eme rekkenő hőségben nem lehetett más, csakis Mojito. Hát igen, talán nem kell külön litánia róla, az eredetéről, mivel minden honi gyönyörű női fogyasztó tisztában azzal a remek ténnyel, hogy ismét Szex és New York lázban égünk, így nem kell külön magyarázat arra, hogy ami nekik a Cosmopolitan, az nekünk a Mojito, így nem marad más, mint, hogy igyunk....mert jó honi csajszinak lenni. Mert szerintem, mindenkinek van egy Mojitos sztorija....

Alap recept :

Cukor szirup:
forrásban lévő vízhez, azonos mennyiségű barna cukrot adunk, majd pár percig főzzük. A felszínén képződő habot lekanalazzuk róla. Hagyjuk kihűlni, és zárható üvegben tároljuk.

1 pohárhoz / long drink / :
1/2 zöld citrom /lime /
2 szál menta
1 öntet cukor szirup / kb. 3 cl /
4 cl fehér rum
sok-sok tört jég
szóda vagy ásványvíz
/ esetemben a fotó kedvéért áfonya /

A zöld citromot három gerezdre vágom. Gerezdenként a levét egy hosszú csőpohárba nyomom, majd beledobom a gerezdet is. A menta leveleit rátépkedem és meglöttyintem a cukor sziruppal. Egy tömőfa segítségével / amit nálam a mézcsurgató helyettesített / még kicsit megnyomkodom, hogy a limeból minden aroma a pohárba kerüljön. Meglocsolom a rummal, majd tele rakom a poharat tört jéggel. Felhúzom szódával. Egy bárkanál segítségével összekeverem. Díszítem egy szál friss mentával, kap még egy vastag szívószálat és már indulok is válaszolgatni a teraszra :-))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...