30 dkg garnéla
250 g mie tészta
10 dkg cukorborsó
15 dkg shitake gomba /szárított /
1/2 piros kalifornia paprika apróra kockázva
4 gerezd fokhagyma
1 marék kesudió
1 db tojás
2 ek mogyoróvaj
2 ek földimogyoró olaj
só, bors, kurkuma, római kömény, curry,
gyömbér
Nos a tésztát lobogó vízben 10 percig főztem, majd leszűrtem és félre tettem. A gombát tejben úgy fél óráig áztattam, de ez legyen inkább 1 óra, mert akkor sokkal puhább lesz. Egy vokban a földimogyoróolajat felforrósítom 3 gerezd fokhagymával, majd a fokhagymákat kihalászom, mikor elkezdene pirulni. Beleöntöm az apróra kockázott piros paprikát és a cukorborsót. A garnélát szintén forrásban lévő vízbe dobom kb 1 percig, csak annyira, hogy kiolvadjon és puha legyen, majd a zöldségekhez adom. Ráreszelem a gyömbért, a fokhagymát és fűszerezem. Átszedem rá a tésztát, hozzá szórom a kesudiót és összepirítom az egészet, majd ízesítem a mogyoróvajjal. A tojást felverem és az egészre öntöm, kicsit megforgatom és készen is vagyunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése