2011. október 1., szombat

Padlizsán sütve köretnek


...mondjuk Olaszosan. Vagy mediterrán padlizsán. Szezonja van a padlizsánnak és hát kiváló köretnek is. A legegyszerűbb receptek szerintem a legjobbak, nem szeretem, ha már sok komponensű egy étel. A művészet az, ha pár hozzávalóból, hozzuk ki a legjobbat úgy, hogy megmarad benne minden zamat. Nincs rommás sütve, főzve, fűszerezve, hanem megmarad maga az íz.

2 db közepes padlizsán
6-8 szem koktél paradicsom
6 szelet mozzarella
friss bazsalikom
tengeri só
olívaolaj

Megmosott padlizsánokat félbe vágom, megkene olívaolajjal és 180 fokos sütőben elősütöm, míg szépen elkez barnulni. Ez úgy / sütőtől függően / 10-15 perc. Ekkor kiveszem. Míg pihen félbe vagdosom a koktélparadicsomokat, szeletelem a mozzarellát és szépen a padlizsánokra sorakoztatom, megszórom a sóval, és pár friss levél bazsalikommal. Vissza a sütőbe és aranybarnára sütjük rajta a sajtot magas hőfokon. Grillezett hal mellé adtam. Ha nem fogy el köretként, akkor a maradékot kikapargatom a padlizsán héjból, sajtostól, bazsalikomostól és turmixolom egy kis gerezd fokhagymával és borssal. Készen is van az Olaszos padlizsán mártogató.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...