Adózva eme nemes nedűnek, és emlékezve az idei csodás évre:
3 tojás sárgája
10 dkg kristálycukor
2 dl tejszín
2 dl natur görög joghurt
1 tk vanília eszencia
1 tasak vaníliás cukor
1 dl tokaji aszú
1 dl tej
1 rúd vanília
A tojások sárgáját a kristálycukorral és vaníliás cukorral habosra keverem. A tejszínt és a tejet a vanília rúddal felforralom, épp csak az első buborékok megjelenéséig, majd leveszem kis lángra. A tojásokhoz adok a meleg tejszínes keverékből egy-két evőkanállal, hogy ha összeöntöm a két keveréket, nehogy elkezdjen főni a tojás.Összekavarom, majd beleöntöm a lábosba és folyamatos keverés mellett ismét forralásig hevítem. Ezután kihűtöm minél jobban. Én fagyi gyártás előtti este szoktam megcsinálni az alapot és éjszaka a hűtőben hagyom, hogy jó hidegen kerüljön a fagyigépbe. A fagyigépet szintén mélyhűtőben tárolom, majd beleöntöm a vanília keverékemet, hozzáadom a joghurtot és a bort, majd a vanília eszenciát. Innen a gép dolga... én a végén még beletörtem és kevertem egy 5 szelet fűszeres kekszet is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése