2010. május 23., vasárnap

Spárga csőben sütve

Spárga szezon, juhéjjjj ! Van egy zseni séfem a munkahelyemen, aki tökélyre fejlesztette a spárga készítését. Na meg sem próbáltam utánozni, csak kedvet kaptam a spárgához. Mi, vagyis Anya meg Nagyi otthon nem nagyon főztek, sütöttek ilyet, legalábbis rántott húsra és pörir emlékszem gazdagon, de erre az ételre nem igazán. Pedig a zöldségek királya. Szezonja áprilistól úgy júniusig tart, ma már minden nagyobb zöldségesnél is kapható. Sok oldalú és nagyon finom.

Egy tepsihez :
2 csomag zöld spárga /úgy 70 dkg körűl lehet
4 dl tejföl
3 tojás sárgája
2 dl tejszín
só, bors, kömény
20 dkg pirított házi sonka
ízlés szerint sajt

A spárgákat megmosom, megpucolom, a szárát levágom. A zöldet nem kell teljesen, mivel zsengébb, a koronáit rajta szoktam hagyni. A tejfölt, tejszínt, tojást robotgéppel símára keverem, fűszerezem. A sípokat szépen elfektetem egy kiolajozott tepsibe, rászórom, az előzőleg felkockázott és zsírján ropogosra pirított sonkát, majd meglocsolom a keverékemmel. 180°ra előmelegített sütőben 30 percig sütöm. Megszórom a tetejét sajttal és visszatolom a sütőbe még 10 percre pirulni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...