Egy tepsihez :
2 csomag zöld spárga /úgy 70 dkg körűl lehet
4 dl tejföl
3 tojás sárgája
2 dl tejszín
só, bors, kömény
20 dkg pirított házi sonka
ízlés szerint sajt
A spárgákat megmosom, megpucolom, a szárát levágom. A zöldet nem kell teljesen, mivel zsengébb, a koronáit rajta szoktam hagyni. A tejfölt, tejszínt, tojást robotgéppel símára keverem, fűszerezem. A sípokat szépen elfektetem egy kiolajozott tepsibe, rászórom, az előzőleg felkockázott és zsírján ropogosra pirított sonkát, majd meglocsolom a keverékemmel. 180°ra előmelegített sütőben 30 percig sütöm. Megszórom a tetejét sajttal és visszatolom a sütőbe még 10 percre pirulni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése