Ami a jénaiba kerül :
5-6 féle sajt ami ízlés dolga, hogy milyen, érdemes jól kenhető fajtákat is választani. Most került bele, feta, brie, pannónia, füstölt eidami és gorgonzola.
3 ek nagyon jó,minőségi olívaolaj, amit amúgy is imádunk friss kenyérrel, mártogatva
1 fej fokhagyma
esetleg oregánó, rozmaring vagy kakukkfű
friss kenyér vagy pirítós
Fokhagymát megtisztítjuk, félbe vágjuk és a jénaink aljára szórjuk. A sajtokat felkockázzuk. Összességében úgy 10-15 dkg-ot szoktam használni. A kockáimat is a jénaiba szórom, majd meglocsolom az olajjal és előmelegített sütőbe tolom úgy 20-25 percre, de legalábbis addig, amíg a sajtok össze nem olvadnak. Kivét után kenhetjük, mártogathatjuk, imádhatjuk.
Klassz! Koszi! :)
VálaszTörlés