2010. augusztus 3., kedd

Olívaolajon olvasztott Sajt egytál

A recept itt valójában végtelenül egyszerű, inkább az ötletben rejlik a zsenialítása, ami Mamókámtól, arany Anyósomtól származik, amiért még sok más mellett végtelenül hálás vagyok, mivel egy igazi pikkpakk vacsora. Sajna nem nagyon lehet jó képet készíteni róla, pedig nagyon mediterrán és szerintem igazán laza, amit jó lett volna fotó formájában visszaadni, sőt az sem lenne baj, ha az illatokat le lehetne nyomatolni ide, mivel szaftos, isteni burokban csücsül a konyha.

Ami a jénaiba kerül :
5-6 féle sajt ami ízlés dolga, hogy milyen, érdemes jól kenhető fajtákat is választani. Most került bele, feta, brie, pannónia, füstölt eidami és gorgonzola.
3 ek nagyon jó,minőségi olívaolaj, amit amúgy is imádunk friss kenyérrel, mártogatva
1 fej fokhagyma
esetleg oregánó, rozmaring vagy kakukkfű
friss kenyér vagy pirítós

Fokhagymát megtisztítjuk, félbe vágjuk és a jénaink aljára szórjuk. A sajtokat felkockázzuk. Összességében úgy 10-15 dkg-ot szoktam használni. A kockáimat is a jénaiba szórom, majd meglocsolom az olajjal és előmelegített sütőbe tolom úgy 20-25 percre, de legalábbis addig, amíg a sajtok össze nem olvadnak. Kivét után kenhetjük, mártogathatjuk, imádhatjuk.

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...