2010. augusztus 16., hétfő

Mézes Őszibarackfagylalt

Egy ideje házi tejtermékekkel dolgozunk, amiben nincs tartósítószer, adalék anyag, hanem csak a boci maga. Isteni a tejszín, a tej amit a capuccinohoz is használok, túró, vaj....Nincs jobb ennél, nem lehet egy lapon emlegetni a boltival. Kápolnásnyékről érkezik hozzánk, de van egy pár bolt, ahol lehet vásárolni is, például Érden is. Szavatossági ideje rövid sajna, de milyen legyen, hisz friss. Nos kipróbálásra van nekem is itthon és ezen tejtermékből, út menti gyümölcsösben vásárolt barackból és házi akácmézből gyúrtam eme fagyit.

2 db őszibarack
250 g tejföl / házi /
2 dl tejszín / házi, naon zsíros /
4 ek akácméz
1/2 citrom reszelt héjja

A barackot nem hámozom meg, magozom, felkockázom, majd turmixolom. A többi hozzávalót is a turmixgépbe dobálom, öntöm, keverek rajta még kicsit, majd a fagylaltgépbe öntöm. 30 perc és készen vagyunk:-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...