2010. október 10., vasárnap

Grillezett kecskesajt friss fügével, pirított diós rukkolával

Hát úgy 10 napja nem dohányzom / halleluja, halleluja /. Nem esik nehezemre, tényleg, amúgy is inkább hobbi bagós voltam, de félelmetes, hogy mi mennyiségű ételt tudnék elsüllyeszteni az arcomban. Megállás nélkül ennék, rágcsálnék, valamit mindig lesek, hogy mit lehetne betömni. Arról nem is beszélve, amit eddig is tudtam, hogy hízékony vagyok, és ha csak elmegyek egy cukrászda előtt és megérzem a friss süti illatát, 2 kilót hízom. Így nagyon oda kell figyelnem most már. Sajna még pár hét, hogy eltudjak kezdeni futni, így marad a sali és egyéb szénhidrát mentes kaja. Persze mondanom sem kell, hogy mától, mert tegnap este még Helgával és Ágival a Sugarshopban garázdálkodtunk és némi kis kalóriát tüntettünk el a pociban fagyi formájában, de hát minden diéta " majd hétfőn" kezdődik nem?!

1 kb. 8 dkg - os kecskesajt, guriga formájú
1 marék rukkola
2 szem friss füge
1/2 marék dió
1 ek balzsamecet
1/2 marék zabpehely

A kecskesajtot félbe vágom két gurigára. Beleforgatom zabpehelybe, közben elindítom a grillsütőt. A rukkolát egy tányérra halmozom, a fügéket megmosom, felszeletelem és a salátára teszem. Meglocsolom a balzsamecettel. A diót zsiradék nélkül egy serpenyőben megpirítom. A sajtikat tepsibe teszem és gyorsan megolvasztom picit. Ez úgy 2 és fél perc lesz. Megfordítom, a másik oldalán is grillezem pár percig, majd a salátám tetejére szedem és megszórom a dióval. Grill leolt, tányér tálcára rak, salátát eltűntet. Ez feladat. Menni fog...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...