5 kis csomagnyi ami úgy egy maréknyi vagy 2 főnyi esti tévézős adag :
3 db konzerv csicseriborsó
ízlés szerint
tengeri só
római kömény
chili örlemény
kurkuma
rozmaring por
3 ek olívaolaj
A tepsit, amibe kerül, a sütőbe tolom és azzal együtt melegítem elő 230 fokra. A csicsrit alaposan átöblítem és lecsöpögtetem. Közben összekeverem a fűszereket összekeverem. Ez ízlés dolga, hogy legyen e csípős, vagy inkább édes, mint sós, de használhatunk különféle keverékeket is, mint a garam masala. Miután szárazra törölgettem a borsót, a fűszerekkel összekavarom és meglocsolom az olívaolajjal. Jól megforgatom. Kiveszem a tepsit, kibélelem sütőpapírral és beleöntöm a keveréket. Sütöm 25 percig vagy amíg nem pirul aranybarnára. Közben párszor megrázogatom, hogy mindegyik oldala süljön rendesen. Fém dobozban kicsit megszikkad, de eltartható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése