2010. december 20., hétfő

Párolt, sült Libamell

A libamell sztori a következő :
A főnököm Drága, felbuzdulva a hal füstölésen, kitalálta, hogy füstöljünk itthon libamellet. Ehhez 4 db, gyönyörű, madár cicivel ajándékozott meg minket, azzal a felkiáltással, hogy vacsizzunk együtt valamelyik este. Itthon olyan fűszer só keverék volt a páchoz, amit kimondottan halhoz szoktunk használni, így nem mertük mind a négy husit ebbe forgatni, ezért kettőt olajos-vizes lébe tettem el. Gondoltuk majd lesz, ami lesz, megpróbáljuk, aztán meglátjuk, hogy melyik a jobb. A libamellet legalább 4 órán át füstöltük, gyönyörű lett, szép rózsaszín volt a közepe. Helga felhívta a figyelmemet, hogy nem volt elég egyértelmű a füstölő szerkezet beszerzéséről és az első pisztrángról szóló bejegyzés, így ezt ígérem pótolni fogom, addig is annyi, hogy a Haldorádó nevű oldalon rendelhető a kütyü, ami nem nagyobb egy melegen tartónál,amit büfé asztalokon lehet látni. Na szóval, vissza a libamellhez. Úgy gondoltam, hogy az olajos pácban lévőt inkább kisütöm, ha már a száraz pác ilyen jól sikerült. Na ez is elképesztően fincsi lett :

A páchoz :
1 nagy sárgarépa
2 dl olaj
boróka bogyó
babérlevél
egész színes bors
zeller szár

2 db libamell

A sütéshez :
3 db alma
2 db vöröshagyma
1 fej fokhagyma


A melleket megmosom és egy nagyobb edénybe teszem. Sárgarépákat megpucolom, felkarikázom és a fűszerekkel, olajjal a hűteben lefedve pár napig pácolom. Nálunk ez a szegény mell mostoha gyerek, mert jó pár napig elfelejtődött, de megérte. A tepsibe fektettem őket és mellé teszem a fokhagyma gerezdeket. Vastag szeletekre vágom az almákat, szintén mellé rakom, megpucolom a hagymákat, négybe vágom őket és mehet a tepsibe. Sóval, borssal fűszerezem, meglocsolom olívaolajjal, a pácban lévő sárgarépa szeletek még rádobálom. Lefedem, majd 180 fokos sütőben 40 percig párolom . Ha szépen, könnyen, beletudok szurni egy husi tűt, akkor, jó és lehet tovább pirítani 20 percig. Kész. Én ezt kihűtöttem és salátára szeletelve, birasalma sajttal, dióval, friss reszelt parmezannal, málna ecettel kináltam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...