4 tojás
15 dkg cukor
20 dkg liszt
csipet só
1 tasak vaníliás cukor
0,5 liter min. 3,5%-os tej
0,5 liter tejszín
25 dkg cseresznye
vaj
Nos két lehetőség van, az egyik két kerek sütőtál, a másik egy nagy lapos tepsi. Én most a ez előbbit választottam, kivajaztam két kerek formát. A recept a most elkészült tésztára vonatkozik, mert függ a tojás nagyságától, a tej zsírosságától is. Én házi tejet és tejszínt használtam, azok zsírosabbak, de a lényeg, hogy kicsit sűrűbb palacsinta tésztát kapjunk. Először a tojásokat géppel habosra keverem a cukorral, majd apránként és váltva hozzádolgozom a lisztet, a tejet és a tejszínt. Ezt addig ismétlem amíg el nem fogy az anyag és csomómentes nem lesz a tészta. Mehet bele még a csipet só, a vaníliás cukor. A mosott / magozott / cseresznyét a tálakba szórom, majd ráöntöm a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben pirosra sütöm úgy 30-35 perc alatt. A közepe fel fog puposodni, de mikor hül, ez elmúlik.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése