2011. június 9., csütörtök

Epres túrótorta

Ezt a tortát még jó pár héttel ezelőtt készítettem egy születésnapra, majd másnap, majd harmadnap. Nagyon gyorsan a végére jártunk, na nem is túl nagy maga a torta, mivel csak 18 cm formában készült, csak, hogy védjem magunkat, de egy igazi, könnyű, nyári desszert lehet. Gondoltam így az eperszezon végére kap egy postot még.

18 cm - es torta formához :
a torta alapja a vajas keksz tészt.
200 g Zabkeksz, /Győri Édes / 10 dkg vaj. A kekszet darálom, a vajat olvasztom, majd összekeverem a kettőt és a csatos tortaforma aljába nyomkodom,majd berakom a hűtőbe.
250 g mascarponet
250 g túróval összedolgozok, hozzáadok
3 ek tejfölt és
1 ek zselatin fixet.
1 citrom reszelt héját,
1 ek narancsvirág vizet és
1 tk vaníliakivonatot adok még hozzá,majd az egészet a tortaformába öntöm.
úgy 10 szem epret megmosok, felezek és szépen a túrókrémre helyezem, szép sorban, hogy egységes mintát adjon. Szoktam rá piros zselét is készíteni, de szerintem nyáron, melegben így frissebbnek hat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...