2011. június 28., kedd

Uborkasaláta másként zöld levelekkel

A székesfehérvári 67 Étterem már felírta nevét azon helyek közé, amit egyszer mindenképpen meg kell látogatni, leginkább az ország legjobb rántott husija miatt, de ez majd egy későbbi postot követel. Több blog írt már róla, így most nem is az éttermet emelném ki. Szerintem sok más miatt is jó ide járni, mert elképesztően jó a konyha. Modern, fantáziadús, remek ízpárokkal dolgozik, friss, szezonális alapanyagokkal. A rántott husi körete sem semmi, imádom, szerintem egy tökéletes elme, zseniális szüleménye,úgy, hogy egyszerűségében a nagysága. Ubi sali ízű sali. Na. Azonnal megakartam itthon is csinálni, de akkoriban Chili oldalán is megjelent, nyilván tényleg érdemes megkóstolni, ha már többünket megmozgatott az íz. Aztán el is felejtettem, de eljött az idő és a Cavinton hatása is elért, nem felejtettem még el, így pikk-pakk lett köret az oldalas mellé.
szerintem 6 főre remek :
Zöld, saláta keverék, ami lehet frizé, ruccola, madár saláta, bébi spenót és ehhez hasonlók, kb úgy 0,5 kilónyi.
1 db kígyóuborka
1 dl rizsecet
3-4 ek kristálycukor
só, bors
A saláta többnyire, ha előre csomagoltat veszünk, akkor már mosott, ha nem, akkor érdemes tisztítani, lecsöpögtetni, szárítani.
A kígyóuborkát, amennyire csak tudom, apró kockákra vágom. Gyakorlatilag, akkorának kell lennie, mint egy négy felé vágott dobókocka, viszont nem baj, ha nem szabályos forma.
Készítek hozzá egy ecetes levet. Itt természetesen annyi cukrot használunk édesítésre amennyit szeretne a szánk íze és étkezési ecetet is kiválóan lehet hozzá használni, bár javaslom kipróbálni a rizsecetet, mert nem olyan vad, mint a hagyományos. Tehát, az ecetet a cukorral elkeverem és vizet adok hozzá hígítani, hogy selymesebb, keverek, nem túl savanyú lét kapjak. Ebbe beöntöm az aprított uborkát, sózom, borsozom és minimum 1 órára hűtőbe teszem. Eme remek uborkás öntettel locsolgatom a salátát tálalás előtt a sült mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...