2011. június 25., szombat

Rózsaborsos narancssaláta édesköménnyel


Leginkább halakhoz, kacsához kitűnő, igazi mediterrán finomság. Nagyon jól passzol a lilahagyma édessége, a finom, magas minőségű, extra szűz olívaolaj keserű bársonyossága és a narancs citrusossága. Mi grillezett lazachoz csináltuk és nagy sikere volt.

2 közepes narancsot meghámoztam, vagyis levágtam róla a héjat úgy, hogy a legkevesebb fehér rész maradjon rajta, amennyire csak lehet. Így szépen felkarikázom és egy tálba fektetem. 1 fej lilahagymát pucolás után szintén vékonyan szeletelem és a szeleteket szétválasztva a narancs karikákra halmozom. 1/2 édesköményt apróra kockázok, rászórom a salátára. Frissen őrölt rózsaborssal fűszerezem, majd meglocsolom olívaolajjal. Elkészíthető fogyasztás előtt pár órával , így nem kell a konyhában ácsorogni, míg a többiek a kertben grilleznek. Ha extrázni akaram, mert még nem lenne elég extra, gránátalmával is megszórom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...