Hogy miért Puncs ... ... mert lehet krémes, hideg nyalánkság vagy fűszeres, illatos, forró izgalom. Mert selymes, Bordós-pinkes. Szerintem már a szó is gyönyörű: PUNCS. Bársonyos és érzéki. Egyszóval igazán Nőcis. ... és miért Madlen ... mert a sütőből terjengő édes illat, melegen ölelte át a lakást.
2011. június 25., szombat
Rózsaborsos narancssaláta édesköménnyel
Leginkább halakhoz, kacsához kitűnő, igazi mediterrán finomság. Nagyon jól passzol a lilahagyma édessége, a finom, magas minőségű, extra szűz olívaolaj keserű bársonyossága és a narancs citrusossága. Mi grillezett lazachoz csináltuk és nagy sikere volt.
2 közepes narancsot meghámoztam, vagyis levágtam róla a héjat úgy, hogy a legkevesebb fehér rész maradjon rajta, amennyire csak lehet. Így szépen felkarikázom és egy tálba fektetem. 1 fej lilahagymát pucolás után szintén vékonyan szeletelem és a szeleteket szétválasztva a narancs karikákra halmozom. 1/2 édesköményt apróra kockázok, rászórom a salátára. Frissen őrölt rózsaborssal fűszerezem, majd meglocsolom olívaolajjal. Elkészíthető fogyasztás előtt pár órával , így nem kell a konyhában ácsorogni, míg a többiek a kertben grilleznek. Ha extrázni akaram, mert még nem lenne elég extra, gránátalmával is megszórom.
Címkék:
édeskömény,
Gyümölcsös,
Körítés,
lilahagyma,
narancs,
Salátákok
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése