2012. március 27., kedd

Grapefruit, avokadó, füstölt lazac

A szomszéd néni írtja a kakukkfűvet. nagyon durván bokrosodik neki. Kaptunk egy csokorral, gyökerestől elültettük, hátha.
Nagyon sok zöldséget eszem mostanában. Ennek a salátának nincs túl nagy története, szerintem inkább az ötlet remek. A grapefruit és füstölt lazac szuper ízpár. Erről már többször írtam, de vannak isteni íz párok, amiket egymásnak teremtettek, mint mondjuk eper - bazsalikom. Na ez is ilyen lett. Nem gondoltam róla. A saláta alapja az avokádó, amiből nem akartam megint guacamole-t csinálni...

1 marék bébi spenót, de szerintem a rukkola is jól menne hozzá
1/2 grapefruit
10 dkg füstölt lazac
1/2 avokadó
tengeri só és kakukkfű

A spenót nem igényel nagy szaktudást, megmosom és tálba teszem. A grapefruitról körben levágom a héját, hoyg nem maradjon rajta fehér rész sem, majd a húsát kivágom a cikkekből, ezt is a salátára teszem. Az avokadót megpucolom és csíkokra vágom, a szeletelt lazacrózsákkal a többi tetejére teszem. Megszórom a sóval és a kaukkfűvel. Szerelmes lettem a színébe !!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...