2012. március 24., szombat

Tavaszi, majdnem Római saláta

Az ilyen salikat akkor szoktam készíteni, amikor szabadnapom van, mikor Férj dolgozik, én pedig rohanok, pont haza esem ebédre, és pont rohanok tovább és tudom, hogy mondjuk megyünk valahova vacsorázni, így nem kell főznöm. Van 5 percem . Mostanság mindig van otthon saláta. Rukkola, galambbegy bébi spenót, mikor mi. Ez részint jó, mert lehet mit előkapni a hűtőből, részint rossz, mert hamar megromlik és mindig marad valamennyi, amit ki kell dobnom :-(
Amíg lehet használom, most kell a vitamin bőséggel ;-)

1 marék rukkolát és egy marék bébi spenótot megmosok és összekeverek. 2 db tojást keményre főzök.
1 csokor picike retket megmosok, és a fejeket négy - négy gerezdre vágom. Kígyóuborkát karikázok,majd a karikákat még csíkozom.
Ezeket a hozzávalókat szépen elrendezgetem a tányéromon.
Majonézből és egy teáskanál tormából öntetet készítek, pici citromlével, tejföllel, cukorral, sóval, borssal. Ízlés szerint. Ezzel meglocsolom, majd friss parmezánt reszelek rá. 1 marék kockáztt bacont megpirítok és a tetejére szórom.

Szép napot !
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...