2010. április 18., vasárnap

Kompház, avagy a sült hal helye...

Mi az első gondolatom, mikor beköszönt a tavasz és az első melegebb napfény megsimogatja az arcomat? Hát a Sült Hekk, és igen kérem szépen, nagy bötüvel, mert megérdemli. A hekkezés egy életfilozófia, és főleg a Római parthoz, és az ottani büfékhez köthető. Nem mondom, hogy rossz flash. Főleg, hogy régebben Helgával még ebédidőben,munkából is kicsalinkáztunk úgy mond hekkezni.Tavaly viszont felfedeztem a Kompház nevű objektumot, Budafokon, ahova valamilyen úton módon nem sikerült eljutnunk. Még. Tegnapig. Egy kicsi, nem túl szép környezetbe ültetett büfét kell elképzelni, nagyon klassz retro hangulattal, közvetlen a dunaparton. Rengetegen voltak, majd 10 percig vártunk egy asztalra, persze ez nem esett nehezünkre, mivel Feind féle roséból készült fröccsel könnyítettünk az idő múlásán. Kicsit hűvös lévén még este, átfutottam az itallapot és meglepve szembesültem azzal a remek ténnyel, hogy nem kannás bor van, kerítés szaggató pálinkával, és kőbányaival, hanem minőség. Bár Zsindelyes pálinkát árulnak, ami nem túl szép tőlük, mivel az Agárdi színes világát képviselem, de mégsem PéterPál:-) No, de az étlap egyszerű, de nagyszerű. Keszeg, hekk, sült buri, kovi ubi, tartár ( itt jegyezném meg, hogy HÁZI és tökéletesen ízesített ), ha éhesebb vagy, roston pipi és rántott sajt,palacsinta, amit( szó szerint ) a kedvenc kávéddal öblíthetsz le egy jó ebéd után. Ha összefoglalnám, pattanj bringára ( van elég sok bringa parkolója, mivel rengetegen állnak meg itt ), vagy mocira, vagy csak indulj el Pest felé a Nagytétényin befele és állj meg itt fél órára, mert egy kicsit visszareppensz időben, egy klassz helyen, jó levegőn, isteni halacskát csipegethetsz, málna szörpöt vagy rosé fröccsöt kortyolgathatsz és megállapíthatod, hogy nem kell nekünk a római, mert itt a Kompház, ami ad a minőségre, olyan, amilyennek lennie kell és szereti a hekket:-) Tuti kis bisztró...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...