Hogy miért Puncs ... ... mert lehet krémes, hideg nyalánkság vagy fűszeres, illatos, forró izgalom. Mert selymes, Bordós-pinkes. Szerintem már a szó is gyönyörű: PUNCS. Bársonyos és érzéki. Egyszóval igazán Nőcis. ... és miért Madlen ... mert a sütőből terjengő édes illat, melegen ölelte át a lakást.
2010. április 10., szombat
Zöldség tekercs
Egy egyszerű, és gyors előételt készített Helgám a múlt héten, amit rukkola salátával, olasz sonkával, friss reszelt parmezánnal ettünk. Klassz is, olaszos is, zöldséges is, de ez persze opcionális.
1 tekercshez:
1 tekercs leveles tészta
1 db cukkini
2 db sárgarépa
1/4 fej káposzta
2-3 szem gomba
1 fej hagyma
olívaolaj
só, bors
1 tojás sárgája a kenéshez
A zöldségeket, megmossuk, megpucoljuk, majd nagyon vékony csíkokra vágjuk, úgy nevezett "julienre" szeleteljük. A hagymát egy serpenyőben az olajon elkezdjük dinsztelni, majd rászorjuk a zöldség csíkokat. Sózzuk, borsozzuk és szépen összepároljuk. A leveles tésztát kitekerjük, enyhén megkenjük olajjal, majd ráhalmozzuk a ragut és feltekerjük. A sütőt előmelegítjük. Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit és ráhelyezzük a tekercset. A tetejét megkenjük az enyhén felvert tojássárgával, majd mehet a sütőbe. Pirosra sütjük !
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése