2010. április 18., vasárnap

Ribizlis mascarpone fagylalt

Szerintem nagyon édes szájú vagyok. Csak az a nagy probléma, hogy ha csak elmegyek egy cukrászda előtt is hízok 2 kg-ot és még csak be sem menten. Hogy van az, hogy ami jó az életben és örömet okoz, mozgosít picike, apró boldogság hormonokat, az mind káros????!!!! Vajon miért adta a kezünkbe a jó Istenke, a csokoládét /és itt tudnék sorolni úgy 100 dolgot, mert lassan már a napfényt is ide soroljuk /... miért, mi célja lehetett vele az Öregnek? ! Vagy csak jó poénnak gondolta???? Igen tudom valami kísértés nevü kifejezést hallottam már e témában, de naneeeee:-))))) A csokoládé miatt, folyamatosan diétázunk, napra már alig merünk menni, mégis ki kell találni valamit, amivel lehet helyettesíteni. Véleményem szerint mindent lehet helyettesíteni valami egészségesebbel, amitől talán még nem is hízunk, hogy csak a kaja fronton maradjak. Így jött ennek a sajt fagyinak a receptje, amihez nagyon kevés mézet használtam édesítésre, mást nem. Nagyon keményre fagy, úgyhogy érdemes fogyasztás előtt 1 órával lerakni a mélyhűtőből a hűtőbe.


2 marék ribizli / mirelit, teljesen kiolvasztva /
0,3 kg mascarpone sajt
2 dl habtejszín
2 dl natur joghurt
1 vanília rúd kikapart belseje
1 ek méz

A ribizlit leszámítva, összedolgozom egy tálban a hozzávalókat. A mascarpone töménysége miatt jól ki kell keverni, mert nem lesz szép krémes a fagyink. A masszát a fagylaltgépbe teszem és elindítom. Egy marék ribizlit pürésítek. Mikor a fagyink teljesen készen van, a pürét is és a másik marék, egész ribizlit is beleforgatom, úgy, hogy csak csíkos és pöttyös legyen, nem kell kikeverni. Mehet a frigóba.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...