Még Húsvétra készítettem, mert nagyon oda illőnek gondolom. Voltak hibái és nem volt probléma mentes az elkészítés, de nem bántam meg, lehet hagyomány lesz. Szeretem a hagyományokat. A receptet egyébként egy francia blogon találtam, kicsit felturbóztam az ízlésem szerint. Szerintem sok fűszer kell bele, mivel a ricottát nagyon jellegtelennek tartom. A fokhagymát sem sajnáltam. Tök jó kis tavaszi étek, ami szerepét tekintve előétel, köret, vagy akár reggeli is lehet
Egy 18 cm-es torta lesz belőle:
1/2 csomag leveles tészta
15 dkg spenót
20 dkg ricotta
3-4 gerezd fokhagyma
1 tojás
oregáno, só, bors,
kis olaj
A formámat kiolajozom. A spenótot lobogó vízbe dobom és pár percig forrázzom. A levele tésztákból én a tekercset szeretem, mert nem kell külön nyújtogatni. Esetünkben, kitekerem és a fellénél kicsit feljebb levágok belőle egy darabot. A nagyobb lapot a formába igazgatom úgy, hogy körben lelógjon a tészából, amit majd ráhajtogatok a spenótos masszára, ezzel fedem. A spenótot kicsit aprítom.Nem kell szabályosnak lennie, az sem baj, ha nem egyformán van vágva, de nem is kell nagyon szecskázni. Elkeverem a rikottával és a tojással. Belenyomom a fokhagymát, erősen fűszerezem és jól összedolgozom. Megtöltöm a tortácskám közepét és ráhajtogatom a maradék tésztát a tetejére, hogy teljesen fedve legyen. Megkenem még egy kis tojással, majd 180°ra előmelegített sütőben 40-45 percig sütöm, vagy addig amíg erősen megpirul.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése