2010. április 27., kedd

Petrezselymes csicseriborsó saláta

Tunéziában, a nyaralás hatodik, hetedik, nyolcadik... napján ültem a szálloda vacsora asztalánál, azon agyalva jó pár évvel ezelőtt, hogy mégis mit ennék?!Hiába imádom az arab ízeket, a fűszerezést, azért csak tele lesz vele a jó, magyar pörihez szokott túrista pocija, hisz Ibrahim is besokalna / sokkolna / nálunk a Gulyástól, töltött kápitól több héten keresztül....A csicseriborsó saláta egy bevált vacsi, ha már nem bírok mást enni. Ez mindig van a svédasztalok kínálatában, persze többféleképpen elkészítve, még reggelire is. Kicsi vajas kenyér, isteni harissa krém, ami egy ErősPistihez hasonló, csípős paprikakrém és csicseriborsó valamilyen formája.... Laktató és finom. Az én salátám, húsok mellé kíváló köretnek, savanyúságnak, de még magában is. Szerettem, hogy becsuktam a szemem és nyaralás íz volt a számban, tengerrel, homokkal, forrósággal. Hihetetlen, hogy egy fűszer, mennyi élményre tud emlékeztetni.

20 dkg csicseriborsó / üveges, sós lében
1/2 fej lilahagyma
1 csokor petrezselyem
2 ek ecet
3 ek cukor
csipet só
csipet római kömény

Az ecetből, cukorból, vízből édes, saláta levet készítek. A csicseriborsóról leöntöm a folyadékot, majd alaposan átmosom. A lilahagymát apróra kockázom, majd összekeverem a borsóval. Sózom, fűszerezem a római köménnyel. A petrezselymet felaprítom. Mehet bele bőséggel. Összeforgatom az egészet végül nyakon öntöm az ecetes lötyimmel. Még egy megjegyzés :
jó sokáig eláll a hűtőben...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...