Hogy miért Puncs ... ... mert lehet krémes, hideg nyalánkság vagy fűszeres, illatos, forró izgalom. Mert selymes, Bordós-pinkes. Szerintem már a szó is gyönyörű: PUNCS. Bársonyos és érzéki. Egyszóval igazán Nőcis. ... és miért Madlen ... mert a sütőből terjengő édes illat, melegen ölelte át a lakást.
2010. november 22., hétfő
Mákosguba - torta
Emlékeimben a mákos gubát Anyukám sosem sütötte be. Mindig jól megáztatott szöttyös gubát ettünk, ami, amúgy nagyon fincsi. A guba készítése nem ördöngösség, főleg, ha kapunk rendes, finom, nem avas mákot, mondjuk darálva. Tudom én, hogy a mákos étkek fogyasztásnak meg van a speciális ideje, de néha jó kis desszert tud születni belőle. Vanília öntettel...és narancslekvárral...amit egy osztrák bolhapiacon vettem :-)
10 dkg darált mák
8 dkg porcukor
5 db szikkadt kifli
1,5 dl tej
4 ek méz
1 narancs reszelt héja
4 ek narancslekvár
Végtelenül egyszerűen : felkarikázom a kifliket egy nagy tálba. A darált mákkal, a cukorral a reszelt narancs héjjal és a mézzel összeforgatom, majd nyakon öntöm a tejecskével. Hagyom szépen, hogy magába szívja a kifli, majd kicsit kivajazott, kerek tortaformába szedem. Picit megnyomkodom, majd rakok rája a narancslekvárból. Még egy réteg gubát és lekvárt halmozok a formába, majd előmelegített sütőben ropogósra sütöm. Melegen az igazi...
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése