2010. november 1., hétfő

Rozmaringos ripiropi

Szerelmese vagyok a leveles tésztának és bármilyen felháborító, a boltinak. Vagyis kimondottan egy fajtának, ami a hűtőkben található nagyobb üzletekben.Feltekert rudacska forma. A fagyasztottat nem használom. Visszatérve, hogy miért is ?! Nyilván nem kíván sok magyarázatot. Rendkívül jól kezelhető, iszonyat gyorsan meg van, és nagyon sok rétűen felhasználható. Ma vendégeket várok, így most egy ropi, vagy grissini lett belőle a "tatár" elé.

1 zacsi leveles tészta
friss rozmaring
szezám mag
tengeri só

Kitekerem a tésztát, amit hagyok a saját papírján. Megszórom a fűszerekkel, sózom és egy nyújtófa segítségével kicsit beledolgozom. Csíkokra vágom és ahogy a csíkokat veszem fel a papírról, már csavarok is rajta párat. Olyan formának kell lennie, mint régen a búcsúban a hosszú nyalókának. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetem a csíkjaimat és 200 fokos sütőbe tolom. Aranybarnára sütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...