Hogy miért Puncs ... ... mert lehet krémes, hideg nyalánkság vagy fűszeres, illatos, forró izgalom. Mert selymes, Bordós-pinkes. Szerintem már a szó is gyönyörű: PUNCS. Bársonyos és érzéki. Egyszóval igazán Nőcis. ... és miért Madlen ... mert a sütőből terjengő édes illat, melegen ölelte át a lakást.
2010. november 12., péntek
Tárkonyos alma kompót levendula mézzel
Az ötletet Lilafüge Tárkonyos körte lekvárja adta. Nagyon izgalmasnak tartottam ezt a kombinációt. Füstölt pisztránghoz kellett köretnek valami és mivel Tokajban birs kompótot ettünk a harcsához, összeházasítottam az alap ötlettel és ez lett belőle. A levendula mézet Hugimék hozták nekem ajándékba még Horvátországból, igazi házi cucc. Elképesztően illatos, selymes lett tőle a kompótom. A tárkony pedig adott neki egy kis játékosságot, érdekességet.
1 kg savanykás alma
5 ek levendula méz
1 tk szegfüszeg
1 tk aprított vagy 2 rúd egész fahéj
1 tk friss, aprított tárkony
Az almákat megpucolom, "kibelezem" és szeletelem. Annyi vízben rakom fel főni, hogy kicsit több legyen annál, hogy ellepje. Hozzáadom a fűszereket és a mézet, majd addig főzöm,míg nem érzem már roppanós, keménynek a gyümölcsöt. Nem kell teljesen megfőnie, mivel álltában is puhul még kicsit. Melege, hidegen, magában, köretnek, vagy desszertnek is ajánlom.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése