2010. november 26., péntek

Vendég Puncs : Nagyika Túró Rudi tortája vagy más néven Reszelt Túrós

Az egyedüllétnek meg van előnye, hátránya. Nem vagyok bajban, ha egyedül vagyok, néha társaslétben is igénylem az elvonulást. Ha most a konyhai - főzőcskézős következményekre gondolok, akkor : lehet azt tenni, hogy sütök -főzök, megkóstolom, lefotózom, két nap múlva kihajítom vagy mehetek a Nagyihoz és hozhatok sütikét recepttel, fotókkal :

a tészta :
40 dkg liszt
15 dkg porcukor
20 dkg jéghideg vaj
4 dkg kakaópor
1 tasak sütőpor


a töltike :
60 dkg tehéntúró
15 dkg porcukor
1 tojás
reszelt citromhéj

A tészta összetevőit egy nagy tálba morzsolom, majd összegyúrom. Kicsit linzertészta jellegű lesz. Az kész tésztár egy éjszakára a hűtőbe teszem. Másnap a sajtreszelő nagy lyukúján lereszeljük. Egy normál, közepes méretű tepsit kibélelek sütőpapirral, majd a reszelék felét belefektetem.
A töltelék hozzávalóit összedolgozom. Lazább lesz, ha a tojás fehérjét külön felverem és lassan adagolom a többi összekevert alapanyaghoz. Ezt ráöntöm a tésztára, majd a maradék tésztareszelékkel befedem. 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütöm. Isteni ropogós lesz a teteje. Később kicsit megszívja magát a túrótól, de úgy is nagyon finom. Egy 26 cm-es kerek, csatos tortaformában sütve remek ajándék is lehet belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...