a tészta :
40 dkg liszt
15 dkg porcukor
20 dkg jéghideg vaj
4 dkg kakaópor
1 tasak sütőpor
só
a töltike :
60 dkg tehéntúró
15 dkg porcukor
1 tojás
reszelt citromhéj
A tészta összetevőit egy nagy tálba morzsolom, majd összegyúrom. Kicsit linzertészta jellegű lesz. Az kész tésztár egy éjszakára a hűtőbe teszem. Másnap a sajtreszelő nagy lyukúján lereszeljük. Egy normál, közepes méretű tepsit kibélelek sütőpapirral, majd a reszelék felét belefektetem.
A töltelék hozzávalóit összedolgozom. Lazább lesz, ha a tojás fehérjét külön felverem és lassan adagolom a többi összekevert alapanyaghoz. Ezt ráöntöm a tésztára, majd a maradék tésztareszelékkel befedem. 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütöm. Isteni ropogós lesz a teteje. Később kicsit megszívja magát a túrótól, de úgy is nagyon finom. Egy 26 cm-es kerek, csatos tortaformában sütve remek ajándék is lehet belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése