2010. április 8., csütörtök

Serpenyős provanci csibemáj

Még sosem jártam Provance-ban, de eddig úgy tűnik mindent imádok, ami ottani.Legyen az étel, ital, film, kép, virág, gyümölcs...Zsálya. Egyik kedvenc filmem Russel Crowe-val a főszerepben a Bor, Mámor, Provance, aminek a hungulata egyszerűen mesés. Szó szerint mesés, mert egy olyan házban élni vagy akár csak nyaralni, azt a bort iszogatni, abban a szőlőben sétálni és abban a falucskában kávézgatni, reggelelente croissant majszolgatni, szerintem nagyon királylányos. Valójában mindenki arra a nyugalomra vágyik, mert bár most itt a gép előtt ülve elképzelhetetlennek tartom, hogy naplementében, olívaolajat tunkolva, vörösbort iszogatok Bonbonnal a teraszomon, miközben kabócák ciripelnek, mégis álmaim netovábbja. Azonnal ott szeretnék lenni... Kell nekem az a ház :-)

4 főre :
0,5 kg csirkemáj
2 fej vöröshagyma
1 ek rozsliszt
2 dl vörsbor
2 ek balzsamecet
3 ek olívaolaj
1 ek vaj
5-7 levél friss zsálya
só, bors, oregano,

Érdemes mindent elő, és kézhez készíteni, mert ez igen gyorsan elkészülő étel, minden nagyon gyorsan kerül bele, így nem kell kapkodni.
A májat megmosom, megpucolom, eltávolítom a hártyákat, ereket. A hagymákat szintén megpucolom, félbe majd cikkejekre vágom. A friss zsályát, mint a petrezselymet felaprítom. A májat forgassuk borssal elkevert lisztbe, hogy mindenhol beborítsa. Serpenyőben az olajat és a vajat felforrósítom, majd magas lángon megpirítom benne a májat, úgy 1-2 perc alatt. Kiveszem egy tányérra, a helyére pedig bedobálom a hagymát. Picit fonnyasztom alacsony lángon, mikor jónak ítélem, felöntöm a vörösborral és az ecettel, forralni kezdem, végül megszórom a zsályával. Mikor jól összepárolódott, ez úgy 3 perc, visszateszem a májat is a serpenyőbe. Ekkor már a bor is elpárolog belőle és csak a balzsamos, mártogatnivaló marad. Pár perc forralás után meg is vagyunk.... Kell nekem az a ház :-)

1 megjegyzés:

  1. Szia!

    Köszönjük, hogy feliratkoztál a blogoddal. Sajnos az oldaladon felugró reklámablakot nem tudja kezelni a Gasztrobox rendszere.
    Küldenél egy levelet Nekünk? uzenet@gasztrobox.com

    Üdvözlettel:
    a Gasztrobox csapata

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...