2009. december 26., szombat

Ildi féle majonézes burgonya


Ildi barátnőnk Svájcban dolgozik, Németországban él férjével, két fiúcska csodaszép mamája. Bejárta a fél világot. Évente többször járnak itthon, nyaranta nagy kerti mulatságot rendez a balatonon. Grill husik nagy sikerű körete a következő burgonya sali. Azért most kerül be a receptgyüjteménybe, mert a karácsonyi menübe is remekül beilleszthető. Halhoz,sülthöz, rántotthoz...

4 személynek :
250 g burgonya
2 közepes fej lilahagyma
2 ek ecet
3 ek cukor
só,bors

tartár :
2 dl tejföl
1 tk mustár
3 ek majonéz,
1 tojás sárgája
pici citromlé, só, bors, porcukor.


A burgonyákat egészben főzöm meg, az sem baj, ha egy picikét túl fő. Közben elkészítem az ecetes alapot. Kb. 3-4 dl vízben elkeverem a cukrot és az ecetet. Közben folyamatosn kóstolom, és ízesítem, sózom, borsozom. A lilahagymát megpucolom, felkarikázom és az ecetes lébe rakom. A megfőtt burgonyáról lehúzom a héjját és felszeletelem. Még melegen a lilahagymák mellé teszem az ecetes vízbe. Összekeverem ez idő alatt a tartárt. Úgy 5-10 percig hagyom a lében a burgonyát, hogy a meleg krumpli kicsit hüljön és magába szívja az ízt, majd átszedem a tartárba a lilahagymával együtt. Összeforgatom, nem baj ha kicsit megtörik. Tálalás előtt mehet a hűtőbe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...