Hogy miért Puncs ... ... mert lehet krémes, hideg nyalánkság vagy fűszeres, illatos, forró izgalom. Mert selymes, Bordós-pinkes. Szerintem már a szó is gyönyörű: PUNCS. Bársonyos és érzéki. Egyszóval igazán Nőcis. ... és miért Madlen ... mert a sütőből terjengő édes illat, melegen ölelte át a lakást.
2009. december 25., péntek
Karácsonyi borkrémleves
A karácsony nálunk többnyire rohanással telik. Vagy Anyuéknál, vagy Hugiéknál ér a vacsora. Idén első alkalommal bavállaltam, és nálunk ünnepelt az egész, párom családjával kibővült familya...
Sokan elköszöntetek januárig, sokan különlegességekkel készültetek az ünnepre, és sokan, köztük én is egy klasszikussal indítottam a karácsonyi vacsit. Persze ez túlzó, ugyanis nálunk a karácsonyi klasszikus a hal. Így rajtam és kedvenc, mindjárt sógornőmön kívül, sokan nem értékelték a remek újításomat, így Hugi halászléja nyert , de nem adom fel. Ha a családot nem is tudjuk újra kódolni, a hagyományokhoz azért mi is hozzátehetjük a saját fix pontunkat :-).
Új élet, új karácsony, új ízek.
Hozzávaló 4 főre:
4 db szegfűszeg
1/2 citrom
400 ml tokaji édes szamorodni
120 g cukor
8 db tojássárgája
400 ml tejszín
őrölt fahéj
A vízet a fahéjjal, a szegfűszeggel, a citrommal ízesítve felforralom, majd beleöntöm a bort és újra forralom. Közben 4 tojássárgát a cukorral habosra keverem, majd a leveshez adom, és folyamatos kevergetés mellett még egyszer forralom. 300 ml tejszínt a maradék tojássárgákkal összekeverem, és folyamatos kavarás mellett, ezt is a leveshez adom. Lehúzom a tűzről és a már kihült levest hűtőbe teszem. A maradék tejszínből felvert habbal és pirított mandulával díszítem.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése