2009. december 12., szombat

Újhagymás, baconos törtburgonya

Nálunk a köret a krumplinál kezdődik ( tán ezért nem tetszik, amit a mérleg mutat,hm ).

A hagyma igazándiból, bármilyen lehet. Két okból választottuk ezt a fajtát.

1. mert elfelejtettünk hagymát venni, és ez volt a kamrában J
2. mert jól néz ki a pirított bacon kicsit barnás, bordós színe mellett a nagyon várt, napsütéses tavaszra emlékeztető friss, halványzöld a burgonyában.

Az arányokat ismét kihagynánk, ez a recept is az ízlésre van bízva !

A burgonyát, kockázzuk, sós vízben főzzük. A szintén kockára vágott bacont egy nagyobb serpenyőben, vagy wok- ban lassú tűzön pirítjuk. Mikor kezd színt kapni, és összesülni, a felkarikázott újhagymát hozzáadjuk. Pár percig hagyjuk sülni, majd a leszűrt krumplit hozzákeverjük. Bátran forgassuk össze, hogy egy kicsit megtörjön a burgonya.

Mindezt eredetileg oliva olajjal terveztük, de aznap kacsa sült a sütőben, így a kacsazsír kézenfekvőbb volt ;-)

Ötlet : ha tányéron tálaljuk fel a husi mellé, akkor olajozzunk be egy fagyi gombócozó kanalat, és azzal szedjünk, formás kis kuglikat a tányérra. Ezt ízlés szerint díszíthetjük, a húshoz adott friss fűszernövényekkel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...